Verzendkostenvrij vanaf € 75
100% Duitse Lekkernijen
Binnen 1-2 werkdagen geleverd
Minimum Orderwaarde € 15

Over ons

Welkom bij GenuMe

Hallo en hartelijk welkom op GenuMe,

Mijn naam is Thomas en ik ben de eigenaar van GenuMe. Oorspronkelijk uit Duitsland, preciezer Thüringen (Oost-Duitsland), woon ik sinds 2015 nu in het mooie Nederland. In het begin dacht ik dat het verschil tussen Nederland en Duitsland niet zo groot is, maar na enige tijd heb ik ontdekt dat toch niet alles hetzelfde is. Bepaalde dingen zoals goede azijn, raapzaadolie, worst (ja ik weet het...), wijn of mijn favoriete pruimenmoes of softdrink Club Mate, zijn in Nederland of niet of heel moeilijk verkrijgbaar. Speciale merken uit mijn geboorteplaats (Heimat) zoals Vadossi, Köstritzer, Mühlhäuser, Zetti of Halloren zijn in Nederland volkomen onbekend.

Bovendien heb ik de ervaring opgedaan dat hoewel Duitsland en Nederland buren zijn, wij toch niet zoveel van elkaar weten. Ik vond het persoonlijk een beetje jammer, dat Duitsland alleen bier, worst en brood voor vele Nederlanders is – Schnitzel is trouwens niet Duits ;-).

Thomas - Eigenaar GenuMe

Het doel van GenuMe

Uit deze ervaringen kreeg ik het idee voor GenuMe. Met deze onlineshop wil ik graag het Duitse eten en drinken alsook de merken uit mijn geboorteplaats in Nederland populair maken en laten zien, dat het Duitse eten meer is dan bier, worst en brood.

Op basis van het “Duitsers maken geen grappen” wil ik bovendien, dat mensen op mijn webshop niet het merk en de "grote show" betalen, maar alleen het product, zijn ingrediënten, zijn verwerking en de voorwaarden waaronder het product is gemaakt.

Daarnaast wil ik graag dat:

  • Nederlanders die al in Duitsland zijn geweest hier hun favoriete producten weer kunnen vinden,
  • Duitsers in Nederland hun favoriete producten uit hun “Heimat” weer  kunnen vinden,
  • Mensen die van goed eten van hoge kwaliteit houden een nieuwe ontdekking doen,
  • Ook mensen die nog nooit in Duitsland zijn geweest makkelijk de Duitse smaak kunnen proeven,
  • Mensen die graag nieuwe dingen uitproberen hier een ontdekking doen,
  • Mensen die van “fair trade” en biologische producten houden op GenuMe iets kunnen vinden.

De naam GenuMe

Na een hele tijd brainstormen ben ik op de naam GenuMe gekomen. De naam GenuMe (in Nederlands gesproken: génoemee) is een fantasienaam, afgeleid van het Duitse word “Genussmensch”. Letterlijk vertaald in het Nederlands is het een “genotsmens” of beter een fijnproever. Een Genussmensch is een mens die houdt van hoogwaardige producten van goede kwaliteit. Niet alleen met betrekking tot eten en drinken, maar van elk product dat is gemaakt met hoogwaardige ingrediënten en dat hem en andere mensen een meerwaarde brengt. En Genussmensch staat bovendien open voor nieuwe dingen, smaken en ervaringen.

In de naam GenuMe is verder het Engelse woord “me” voor “ik” op de voorgrond geplaatst. Dat is een toespeling op “ik” ,mijzelf even de tijd geven om echt te genieten: een heerlijke nieuwe smaak, het zachte mondgevoel, het bewustzijn mij en andere mensen iets goeds te doen of om te genieten hoe een ander speciaal iemand zich met een hoogwaardig cadeau verblijdt.

Dus aan alle “Genussmenschen” : veel plezier op GenuMe.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »